×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 5. november 2019, kl. 19:00

Koncert med NIELS BALLE PROJECT

Tirsdag den 5. november kl. 19.00 i Sønder Tranders Kirke

Komponist og pianist Niels Balle spiller koncert i Sønder Tranders Kirke. Han har i efteråret 2017 udgivet en CD med egne kompositioner. Med sig har han trompetisten Randi Holum og bassisten Helle Marstrand.

CD’en hedder “The Mystery of Nature” (Gateway) og er en musikalsk rejse ind i den forunderlige nordiske og sydeuropæiske natur med inspiration fra bl.a. Orvieto og den spektakulære Amalfi-kyst i Italien, norske folketoner og hav-dykning på Bornholm med synet af bølgende hav-planter og oplevelsen af havets stilhed.

CD’en indeholder musik primært af Niels Balle, men også norske folkemelodier og musik af den canadiske trompetist Kenny Wheeler. Der vil blive spillet musik fra CD’en og tidligere udgivelser til koncerten. Efter koncerten vil der være mulighed for at købe cd’er.

Medvirkende:  Randi Holum, trompet / flygelhorn (NO) – Helle Marstrand, bas (DK) - Niels Balle, piano (DK).

Gratis adgang. Alle er velkomne.

Noter fra anmeldelse af “The Mystery of Nature”(CD):  
Jazz Special (DK): “Niels Balle spiller med en klang så smuk og så æstetisk bevidst som super-pianisterne fra ECM-jazzen. 
Orkesterjournalen (Sverige): ”Skønt som en sommerbrise – melankolsk piano-spil med en solid base i den Skandinaviske musik-tradition” (www.nb-music.dk)  
 www.myspace.com/nielsballeproj...  www.nb-music.dk 

NIELS BALLE, piano (DK) - universitetsuddannet i musik, har studeret hos bl.a. Thomas Clausen, Enrico Pieranunzi og Jørgen Emborg og medvirket på jazzkredsens stævner på Vallekilde Højskole. Han har fået undervisning på Rytmisk Musikkonservatorium hos bl.a. Django Bates og Bugge Wesseltoft, og har spillet med bl.a. Jens Søndergård, Katrine Madsen, Jesper Bodilsen, Uffe Steen, Lisbeth Diers og Bjarne Roupé. Niels er kapelmester og komponist til gruppens smukke, lyriske og stemningsfulde musik. (www.nb-music.dk
 
OM GRUPPEN I PRESSEN: “Unge musikere kan stadig finde inspiration i den nordiske natur... Niels Balles pianistiske forbilleder er bl.a. Thomas Clausen og Enrico Pieranunzi (Italien), som han tilegner hhv. “Into the eternity” og den smukke “Waltz in six”. “Et bemærkelsesværdigt samarbejde på tværs af de skandinaviske landegrænser...  Niels Balle er en dygtig pianist og komponist. Det er meget nordisk og meget  stemningsfuld og romantisk musik, måske med inspiration fra den engelske trompetist Kenny Wheeler og dennes samarbejde med Norma Winstone”. (Jazz Special) 
 “En eksklusiv debut” (overskrift): “Mange gik glip af stor musikalsk oplevelse med ny dansk-norsk kvintet... Hvad man kunne se og høre, var intet mindre end fem unge, dygtige og sympatiske musikere, der leverede en suveræn præstation; moderne nordisk jazz fuld af sfærisk poesi, fremført ubesværet og disciplineret.” (Frederiksborg Amts Avis) 
 “Derudover kan man høre Niels Balles egne kompositioner, der bedst kan beskrives som nordisk jazz, inspireret af den skandinaviske natur og folkesjæl, de mørke kolde vintre, klare lyse somre, en smuk nuanceret farvepalet.” (Frederiksborg Amts Avis) 
 “I tiden der er gået siden sidste cd, har gruppen været yderst aktiv på den nordiske scene, og publikum har taget godt imod de smukke kompositioner, samtidig med at bandet på smukkeste vis har forenet ”Folket i Nord” omkring ”den nordiske tone” i en musikalsk brobygning mellem Danmark, Sverige og Norge. ” 

Medvirkende
Niels Balle
Sted Sønder Tranders Kirke, Sønder Tranders Bygade 51, 9260 Gistrup, Danmark