STUDIEKREDS I GUG KIRKE

ved Sognepræst Lykke Wester

TEMA: Livet, døden og etikken - tre aftener om etiske dilemmaer

Torsdag den 29. september kl. 19-21.15 (første gang vi mødes)
Aftenens emne: Ud fra foredrag af Jacob Birkler: "Kan man dø for sent?

Vi er gode til at redde liv, men dårlige til at redde døden, når den kommer. Hvordan skabner vi et sundhedsvæsen, der ikke kun behandler, men også finder mening i at lade være?

Tekster til de to næste mødegange udlevers ved foredraget denne aften.

Torsdag den 29. september kl. 19-21.15
Aftenens emne: Hjælper Aktiv dødshjælp?

Aktiv Dødshjælp/eutanasi/medlidenhedsdrab er et af de etiske emner, der jævnligt præger den offentlige debat. Hvordan argumenterer tilhængere og modstandere? Hvad lægger vi vægt på?
Efter et kort oplæg vil vi drøfte emnet på baggrund af de tekster, vi har læst og på baggrund af egne erfaringer og holdninger.
Findes der en kristen vinkel på dilemmaet?
Vi runder aftenen af med et stykke musik i kirken.

Torsdag den 13. oktober kl. 19-21.15
Aftenens emne: Gi’r du et organ?

I en offentlig debat, der oftest taler for organdonation, kan det være svært at tage stilling på et nuanceret grundlag. Vi bliver bedt om at træffe et valg – hvad skal vi lægge til grund for vores beslutning?
Findes der en kristen vinkel på dilemmaet?
Vi runder aftenen af med et stykke musik i kirken.

Det er gratis at deltage i studiekredsen og alle er meget velkomne.